Alle vlaggen van europa

Alle vlaggen van Europa onder de Europese vlag

Europa is in beweging. Bij internationale ontmoetingen wordt een groot deel van alle vlaggen van Europa gehesen. Europa kent momenteel 51 landen. Alle vlaggen van Europa hebben hun eigen geschiedenis.

Die is terug te vinden in:

  • opmaak
  • kleur
  • karakters en logo’s
Vrijwel alle vlaggen van Europa hebben drie verticale of horizontale banen. De reden hiervoor ligt in de zeevaart: deze vlaggen waren het best te zien. Uitzondering onder de zeevarende naties is Groot-Brittannië. De oorspronkelijk Engelse vlag was wit met een rood kruis en hier zijn de vlaggen van de Britse deelgebieden later aan toegevoegd.
europese vlaggen mast

Veranderingen aan de Nederlandse vlag

Zoals alle vlaggen van Europa heeft de Nederlandse vlag ook zijn geschiedenis. Oorspronkelijk werden de kleuren wit en blauw aangevuld met de kleur van Willem van Oranje, maar oranje werd rood.

Naast alle vlaggen van Europa ook de Europese vlag

Op veel overheidsgebouwen is naast alle vlaggen van Europa ook de Europese vlag te zien.
De smaken hierover verschillen. Buiten het gebrek aan historie wordt deze vlag ook esthetisch niet als zeer waardevol gezien. Ook uit politiek oogpunt valt de Europese vlag niet altijd goed. Maar, om het in de woorden van mijn vriend Koen te zeggen: “we doen het met wat we hebben, niet meer, niet minder”.