Vlaggen landen Europa

Vlaggen landen Europa: een eigen identiteit

de europese vlagAls symbool voor de Europese Unie is er de Europese vlag. De Europese vlag telt 12 sterren, die de samenwerking tussen de aangesloten landen symboliseren. Het exacte aantal klopt echter niet.
Want er zijn bijna twee keer zoveel landen aangesloten bij de Europese Unie. Is het ondenkbaar dat vlaggen landen Europa niet mee individueel blijven bestaan, maar dat de vlag van de Europese Unie de diverse vlaggen landen Europa gaat vervangen? Dit lijkt vooralsnog een stadium te ver. Al deze landen hanteren nog steeds hun eigen vlag, en volgens alle experts inclusief Peter Vink uit ons land kunnen we erop rekenen dat dat nog wel enkele decennia het geval zal zijn.

De vlaggen landen Europa vertegenwoordigen allen de historie en identiteit van een land

 Kijkende naar bijvoorbeeld een Europees kampioenschap voetbal en de vlagkleuren die ook weer terugkeren in de kleding van het publiek, dan wordt duidelijk welke waarde er wordt gehecht aan de eigen vlag als symbool voor de identiteit van een land.
De kleuren van vlaggen verwijzen naar de kernwaarden van een land. Op diverse vlaggen landen Europa wordt een driekleur gebruikt. Rood, wit en blauw zijn op veel vlaggen landen Europa aanwezig en staan voor revolutie en vrijheid. Rood op vlaggen staat vaak voor moed, geel voor rijkdom en wit voor vrede. Belangrijke waarden die men nog lang zal willen uitdragen.